Szennyfogó kültéri és beltéri szőnyeg alacsony árakon - Profitakaritokboltja.hu - Profi takarítóeszközök vásárlása szakértőtől - Profitakaritokboltja.hu

keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szennyfogó kültéri és beltéri szőnyeg alacsony árakon - Profitakaritokboltja.hu

Mottó: "Csökkentse a takarítás költségeit szennyfogó szőnyegek alkalmazásával"

A szennyfogó szőnyeg egy speciális tulajdonságokkal rendelkező szőnyeg, amely nagy szennyfelfogó képességű, nagy strapabírású, nagy ellenálló képességű a vegyi hatásokkal szemben, fokozottan tűz, víz és vegyszerálló, csekély elektromos vezetőképességű, könnyen és gyorsan tisztántartható, sokáig tartja színét és méretét, hosszú élettartamú, nagyon kopásálló...

CLEARTEX szennyfogó szőnyegek

Vileda

NOTRAX szennyfogó szőnyegek

Vileda

Miért kell szennyfogó szőnyeg rendszer?

Mert a szennyeződés 70-80%-a "gyalogosan", a cipőkről kerül be az épületbe. Ezért célszerű megfogni a szennyeződést a megfelelően kiválasztott szennyfogó szőnyeg rendszerrel.

A por és az egyéb szennyeződés ugyanis magától nem fog egy adott sarokban összegyűlni, hanem le és felrakódik mindenhova, ahonnan csak fáradtságos munkával, sok idővel és nem kevés anyagi ráfordítással lehet majd összeszedni.

Hova kell elhelyezni a szennyfogó szőnyegeket?

Sokkal könnyebb és olcsóbb a szennyeződéseket már a legelején, többnyire közvetlenül a bejáratoknál - ajtón kívül, ajtók közötti szélfogó zónákban és az ajtókon belül - megfogni, mint később megpróbálni összetakarítani.

Kültérben és szélfogókban főleg lyukacsos, folyadék áteresztő szerkezetűek, úgynevezett "alj nélküli" szennyfogókat célszerű elhelyezni. Ez azért fontos, mert a durva szennyeződést rázó és kaparó effektussal távolítja el a cipőkről, a csapadékot pedig a szőnyeg aljáig lefolyatja.

Beltérben az aljjal ellátott szennyfogó szőnyegeket használjuk, mivel ezek óvják az alattuk lévő burkolatot. Általában a sima vagy perforált aljjal rendelkezőket "sima" padlókra -pl. kő, márvány, gránit, beton, linóleum, parketta stb. - míg a tüskés aljjal ellátottakat pedig főleg padlószőnyegekre ajánlatos lefektetni.

Célszerű szennyfogó szőnyegeket elhelyezni a következő helyekre is: konyhák, és egyéb élelmiszer feldolgozó helyek felőli kijáratokhoz, zuhanyzók és WC-k felőli ajtókhoz, üzem és irodaház közötti ajtókhoz, áruházak és boltok próbafülkéibe, valamint bárhova, ahol a járófelület szennyeződik.

Mi is történik a szennyfogó szőnyegek  használatával?


 A bejáratoknál csökkenti az elcsúszás veszélyét, tisztán és szárazon tartja a járófelületet, megfogja, megtartja és elrejti, valamint átmenetileg tárolja a szennyeződést és csökkenti a takarítási és az épület fenntartási költségét.
 Kellemes esztétikai megjelenést kölcsönöz az épületnek, biztonságérzetet kelt, a padlóburkolatot védi, illetve feliratos szennyfogók esetében hatékony reklám felületet képez.
Miért éri ez meg a megrendelőnek és a takarítónak?
 A szennyfogó szőnyeg hiányában a padozat szennyeződik, és hamar kopni kezd. A cipőkről lehulló homokszemcsék a padozat gyors kopását, koptatását végzik, nagy károkat okoznak az értékes burkolatokban. Az így okozott sérülések kijavítása sok pénzbe és időbe kerül. A csúszásból vagy botlásból eredő balesetek és sérülések miatt az elszenvedő személy kártérítési igénye akár néhány százezer vagy néhány millió forint is lehet, amely adott esetben nagyságrendekkel több, mint a szükséges szennyfogó beszerzésére költhető összeg.

 A hatékony szennyfogó szőnyegrendszer a bejárati zónánál nagymértékben hozzájárul a takarítás költségeinek csökkentéséhez is. Ezáltal a padlószőnyegek és az egyéb burkolatok sokkal nehezebben szennyeződnek, ritkábban kell nagytakarítást és felújítást végezni, a padlóburkolatok élettartama megnövekszik, kevesebb vegyszer és csiszoló-polírozó korong szükséges.

 Egy szennyfogó szőnyegrendszer nélküli objektum nagytakarítása kb. 2 hetente szükséges. A megfelelő szennyfogó szőnyeg rendszer alkalmazásával ez az időszak 5 hétre megnő.

Hogyan működik a szennyfogó szőnyeg?


 Egyszerűen áthaladáskor leszedi a cipőkről a szennyeződést.
Lehet, hogy a legjobb szennyfogó szőnyeg van a bejáratnál, de nem megfelelő méretű! Gondoljunk arra, hogy lakásunkat is próbáljuk védeni különböző "lábtörlőkkel". Ezeknek a méretei általában ritkán érik el a 60x90 cm-t, ami önmagában elég kicsi, de, ha ezt is átlépjük, akkor csak dekoráció jellege van. Persze odahaza elvárjuk magunktól, lakótársainktól és vendégeinktől, hogy lábat töröljenek és ezt el is végzik. De mindezt egy intézmény esetében (irodaház, üzemek, boltok, bankok, stb.) nem tehetjük meg. Ezért célszerű a megfelelő minőségű, és méretű szennyfogót alkalmazni.

Nem várhatunk csodákat egy relatíve kis méretű szennyfogótól, mivel arra csak kevésszer lépnek rá. Minél kevesebbszer érintkezik a cipő a szőnyeggel, annál kevesebb szennyeződést tud a szennyfogó összegyűjteni. Ellenkezőleg fogalmazva: minél hosszabb a szőnyeg járófelülete, annál több szennyeződést tud megfogni.
Vannak gyártók, akik megadják a hosszúsággal arányosan változó számszerűsített szennyfelfogási értékeket ( általában százalékban) : "A" jelű gyártó szerint: 2m=30-40%, 4m=50-70%, 6m=75-85% szennyfelfogás, "B" jelű gyártó szerint: 3m=52%, 6m=86%; 9m=99% szennyfelfogás.
"C" jelű gyártó megadja számszerűen a szennyfelfogó képességet: 9kg/négyzetméter, míg másik gyártó közzé teszi egy jó-jobb-legjobb skálán a szennyfogóiról a független laboratórium által mért vízfelfogó, mérettartó és szennyfelfogó képességeit.

 Minél mélyebb és kevésbé sűrű szálszerkezetű a szennyfogó szőnyeg annál magasabb a tisztítóhatása, mivel ritkábban telik meg, ha "véletlenül" nem takarítanák. Ha a szőnyeg tele van, akkor már nem tud hatékonyan "dolgozni", az apró homok szemcsék - amelyek nagy keménységű kvarc szemcsék - a nyomás hatására lassan-lassan szétroncsolják a szőnyeg anyagát. Fontos, hogy a szennyeződéssel telitömődött szennyfogó gyakran, akár naponta többször is tisztítva legyen.
Tisztítási lehetőségek: típustól függően porszívóval, nagyteljesítményű száraz-nedves takarító géppel, nagynyomású vízsugárral, ipari mosógéppel és centrifugával.

Mire gondoljunk még?


Színválaszték: leggyakrabban szürke színben kaphatók, de a legtöbb típusnál "majdnem" korlátlan a színválaszték. Szőnyegen belüli színek száma alapján: 1, 2...16 szín, vagy feliratos szennyfogó. Ennek kettős funkció: szennyfogás és a vállalat nagyméretű névjegykártyájaként reklámfelület, amely a legláthatóbb helyen, az ember lába előtt van, ahova mindenki néz.
 Méretválaszték: kész gyári méretek vagy felár ellenében kívánság szerinti méretek.
 Alakzatok: jellemző a téglalap, néha négyzet, de bármilyen alakzat gyártható: sokszög; kör; félkör; stb.
 
Kivitelek:

elhelyezés módja szerint:
      burkolatba süllyesztett (vigyázat, méretfelvételnél figyelni kell)
      burkolaton elhelyezett

szálak összetétele alapján:
     1 féle (pl: műszál; pamut; gumi stb.)
     2 féle (durva + lágy; pamut + műanyag)
     3 féle (durva + lágy műanyag + pamut)

szálak elrendezése alapján:
      visszahurkolt kivitel vágott,
      kefeszerű,
      felfele álló szálak

anyaga szerint:
      műanyag,
      gumi,
      alumínium profilos,
      bordázott gumi,
      erős kefés,
      fonalnyaláb betétes,
      acél,
      fém.

tisztítás módja szerint:
      házilag tisztítható
      mosodai szolgáltatással tisztítható

tulajdonjog szerint:
      saját szőnyeg – kell-e tartalék szőnyeg is?
bérelt szőnyeg – hosszú távon drága, de nincs kezdeti befektetés.
  
Kiegészítő anyagok:
toldó szalagok,
szegőszalagok (célszerű 10mm-nél vastagabb szőnyeget beszegni, vagy burkolatba süllyeszteni botlásveszély miatt),
beépítő keretek különböző profilokból és anyagokból (pl: gumi; alumínium; réz; rozsdamentes acél)
lezáró profilok,
lefolyóval ellátott szennyfelfogó kádak.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz