Graffiti eltávolító gép - Profi takarítóeszközök vásárlása szakértőtől - Profitakaritokboltja.hu

keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Graffiti eltávolító gép

Takarítógépek

Tornado ACS 35 professzionális tisztító rendszer


A RENDSZER BEMUTATÁSA VIDEÓN

Termékleírás:


Az új mobil szórórendszer alapja egy világszerte szabadalmaztatott vákuum-szórórendszer. Ez a mozgatható kompakt berendezés nem nagyobb, mint egy átlagos ipari porszívó

A készülékkombináció tartalmaz egy vákuum előállítót hozzá illõ szűrőpatronnal és egy porleválsztót, valamint egy tartályt a granulátumnak. További rendszertarozék a vákuumkamra és szórólándzsa.


Munkafolyamat:


A készülék bekapcsolása után a vákuumfejlesztõ a vákuumkamrába kb. 200mBar vákuumot hoz létre. A vákumkamra, a munkafelületre helyezve - a vákuum hatására - a felületre tapad. A szórólándzsa bevezetésével a vákuumkamrába záródik a munkafolyamat köre. A szóróanyagot a lándzsa szívja össze, és gyorsítja a szóróanyag sebességét 420 km/h-ra. Ilyen sebességgel találkozik a szóróanyag a munkafelülettel, így a felület szükség szerint tisztítható, ill. bevonatmentesíthetõ vagy érdesíthetõ.

Ez a munkafolyamat a felhasználó által optimálisan követhetõ a három oldalon kialakított ablakon keresztül. A szóróanyagot a munkafelülettel történõ találkozása után a készülék azonnal visszaszívja a szennyezõdésekkel együtt. A szennyrészecskék a készülékben található szûrõ által kerülnek leválasztásra a granulátumról. A granulátum újra a készenléti tartályba kerül további felhasználásra. A körfolyamattal minimális granulátum felhasználás érhetõ el.

Ez a zárt rendszer teszi lehetõvé az alacsony zajszintet is (75 db) amely nem magasabb egy átlagos porszívóénál.


Felépítés és működés:


A szóróanyag egy garatba (2) kerülve nehézségi erõvel egy adagoló-berendezésen (3) át jut a légáramlatba (4). A szóróanyag egy flexibilis csövön (5) keresztül jut el a vákuumkamrába (6) és éri el a lándzsa csúcsát (7) nagyon nagy sebességgel és megfelelõen nagy szóró energiával. A vákuumkamrában találkozik a szóróanyag (8) a szennyezett felülettel, ahol lebontja a szennyeződést gyorsan és pormentesen. A szórási folyamatot (12) három ablakon át lehet figyelemmel kísérni és az optimális munkafolyamatot ellenõrizni.
Végül a szennyezõdés-szóróanyag egy flexibilis csövön át (9) kerül elszívásra a szóróanyagtartály (13) felsõ részébe. Az újra felhasználásra kerülõ szóróanyag leválasztásra kerül, és a körfolyamatban újra rendelkezésre áll. A hatástalan finom por a szárazszívóval (11) a finomszűrőn át (10) haladva a munka végeztével egyszerûen eltávolítható. Durva lebontott szennyeződések (14) egy szűrő segítségével gyûjthetõk össze.

Műszaki adatok:


Váltóáram:                                230 V / 50 Hz
Teljesítmény felvétel:
           maximum 3500 W
Szállított levegõ:
                   3x60 l/mp.
Kábelhossz:
                            7 m
Súly:
                                       41 kg
Magasság szállítókocsival:
    750 mm
Hosszúság:
                            750 mm
Szélesség:
                              560 mm
Szívócsõ hossza:
                    4,5 m
Fúvócsõ hossza:
                     4,0 m
Töltõmennyiség:
maximum     10 l
Granulátum-áteresztés:
        kb. 20-80 l/h
Granulátum-felhasználás:
     maximum 0,4-1 l/h
Felkészítés:
                           kb. 3 perc
Összecsomagolás:
                 kb. 5 perc, tisztítással együtt


A Graffiti eltávolító gép ára: 6.675.- Euro

Grafiti eltávolítás vegyszer és víz nélkül

A Tornado ACS 35 egy új fejlesztési rendszer a gyors és gazdaságos grafiti eltávolításhoz víz- és vegyszermentesen. A felületet alaposan és kíméletesen tisztítja, teljesen pormentesen. A felhasználás nagyon egyszerû – a felhasználó a vákuumkamrát a munkafelületre helyezi. A vákuumkamrán belül nagy sebességgel találkozik a szóróanyag (munkaterülettõl függõen lehet kagylóhéjliszt, mûanyag, homok, mikro szóró üveg különbözõ szemcseméretekben) a felülettel, így lebontva a szennyezõdést, mint pl. rozsda, festék, stb. A zárt rendszer speciális berendezései teszik lehetõvé a szóróanyag újbóli felhasználását. Az egész szórási folyamatot megvilágított vákuumkamra ablakain keresztül kísérhetjük figyelemmel. A zárt munkafolyamatból adódóan a csendes és pormentes munka nem igényel a felhasználótól speciális munkaruhát, nem kell a munkaterületet elkeríteni, lezárni, stb.


Tornado ACS 35 a gyakorlatban:


Grafiti eltávolítása betonfalról, természetes kõrõl és vakolt falról. Granulátum: üvegszemcse, 150.

Lakkréteg eltávolítása egy acélajtóról. A felirat megmaradt az eljárás után. Egyszerre két lakkréteg eltávolítása történt. Granulátum: fehérüveg, 0.1-0.25 mm, adagoló: 0,5 mm

Természetes kövön célozzuk meg a legjobb eredményt a Tornado ACS 35-tel! 3 cm-es egyenetlenség esetén is problémamentesen oldható meg a feladat a normál vákuumkamrával. Granulátum: szóróüveg szemcse, 0.2-0.3 mm, adagoló: 0,5 mm.

Tégla homlokzat tisztítása:

A tégla homlokzatokat különösen jól lehet tisztítani a Tornado ACS 35- tel. Gyorsan és hatékonyan végezhetjük munkánkat, a homlokzat maradéktalanul megtisztul.
Ezzel az eljárással a tégla
fal felülete nem sérül, akár graffiti akár egyéb kicspódás (gomba,salétrom stb...) vagy elszínezõdés kerül eltávolításra.
Bels
ő tégla és csempe felületek tisztítására is tökéletesen megfelelő.

A baloldali falon látható egy vegyszeres tisztítás. A fúgákban jól látható a maradék szennyezõdés, de a tégla sem maradéktalanul tisztult meg. Mindezek mellett említést érdemel a környezetet terhelõ visszamaradt vegyszer is.
Kagylóhéjjal vagy üvegszemcsével tisztítható.

Ez a felület egy WC épületének külső fala, amelyről a graffiti a teljes felületről maradéktalanul eltávolításra került. A tégla homlokzat végül teljesen újszerű állapotot mutatott.

Felhasználása repülőgépek karbantartásánál:


Ezen a tesztpéldán a dán légierõ egyik F16-os vadászgépérõl távolították el a lakkréteget a szegecselések korróziós ellenõrzésének céljából. A repülõgép lakkrétege egy nagyon ellenálló, kétkomponensû lakk, melyet csak agresszív szóróanyaggal lehet eltávolítani.

Ehhez a korróziós ellenõrzéshez pontszerû eljárást alkalmaztak. A feladathoz a vákuumkamra helyett szórópisztolyt alkalmaztak, ezek segítségével kb. 20 mm átmérõjû felületet szórtak, nagyon rövid ideig. Ez az eljárás különösen jól alkalmazható repülőgép-karbantartó műhelyekben.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz